enegzotam.ewk.hu

Jacsó Gábor János

Tavaly nyáron szerencsém volt Ausztriában meglátogatnom egy neves tenyésztő állományát és egyedeket szereznem belőle. Többek között pasztell madarakhoz jutottam hozzá melyek szép számban szaporodtak. Egy pasztell szürke tojó képét osztottam meg az 1-es számú képen.  Mivel a hímek normál szürke tojókkal vannak párba állítva így nagy számban hordozó madarak lettek. A 3. képen egy pasztell hordozó álarcos szürke tojó látható. Az 1. és 2. képen lévő madarak színárnyalatai nemenként cserélődtek: a világos hím - sötét(ebb) tojó párosítás esetén világos tojó - sötét(ebb) hím fiókák lettek.

A vörösök idén elég változatos színű egyedeket kombináltak. Egy vörösmellű-feketemellű-feketearcú szürke hím és egy izabell tojó feketemellű-feketearcú szürke szaporulata a 4. képen mutatkozik.

Vörösmellű szürke hím feketemellű szürke tojó párba állításával vörösmellű-feketemellű egyedek vártam, mely csak részlegesen tett eleget elvárásaimnak. 3 költés / 12 fiókából mindössze egy előbb említett hímem lett, a többi kivétel nélkül feketemellű szürke hímek (5.képen) és a 6. képen látható tojók repültek ki. A képen nem látható igazán de nagyon jól eszrevehetők a tojón a vörös jellem jegyei: a pofafolt és a szárny alatti tollak, valamint a farok-fedőtollak vöröses rajzolata.

Hírek

  • Monori börzék

    2012-ben

Asztali nézet