enegzotam.ewk.hu

Jacsó Gábor János

Az izabell madarak testének felső részeit talán a krémfehér írja körül legjobban. A rajzolatok vagy csak nagyon halványak, vagy nem is láthatóak. A has és a test alsó része erősebb krémsárga színű, a hímek pofafoltja és oldalsávja narancsos színű (hasonlít a normál színezetű hímekéhez).

izabell.jpg

Ez a szín nagyon hasonlít a feora, néhol egy színként emblegetik, pedig két külön színről beszélünk. A feo az izabell és a fekete mellű keresztezéséből hozható ki. Ez a magyarázat a hasonlóságra. A feket a feonál narancsvörössé válik, tehát hiányzik belőle a fekete, de a rajzolatok egyértelműen mutatkoznak.

feo.jpg

A fekete mellűhöz hasonlóan a farok felső részén haránt irányúak a sávok és a rajzolatok is szabálytalanok, elmosódottak, túlterjedtebbek a megszokottnál.

naranccs-feo.jpg

Ha izabell madarakat narancsmellűvel keresztezünk, narancs jegyek jelennek meg a madarakon, melyeket phaeo-nak is hívunk. Ha a keresztezések során emellett feketearcúakat is felhasználunk, egy káprázatos kombinációt kapunk, ahol a narancsszín a test legnagyobb részére kiterjed.

Hírek

  • Monori börzék

    2012-ben

Asztali nézet